Metsähakkeenkuljettaja Juuso Takala

Juuso Takala

Juuso on yksi yrityksemme kuljettajista, joilla ei mene sormi suuhun myöskään muiden työtehtävien parissa.

– Pari vuotta tulee kesällä täyteen Megawatilla. Olen viihtynyt todella hyvin. Hommat ovat monipuolisia, pääasiassa olen ajanut metsähaketta, mutta kuuluu hommiin paljon muutakin. Tulee mukavasti vaihtelua, eikä tarvitse vain yhtä juttua tehdä, Juuso sanoo.

– Murskaushommissa olen ollut pyöräkonekuskina ja lisäksi on tullut heitettyä lavettikeikkaa, kun murskia ja muuta on siirrelty. Olen ollut sellainen “yleismies-jantunen” eli olen tehnyt niitä hommia, mitä on pyydetty.

Hakeautonkuljettajat ja hakkurikuskit muodostavat Kosken Megawatilla tiimejä, joilla on omat vastuualueensa. Juuso kehuu, että työssä pitää ja saa tehdä myös muuta kuin ajaa rekkaa päivät pitkät.

– Varsinkin talviaikaan pitää suunnitella ja sopia porukoiden kanssa, että toimintaympäristö on aurattu ja muutenkin kaikki on kunnossa. Aika itsenäisesti olemme saaneet omalla vastuualueella toimia. Hakkurikuskeilla se vetovastuu toki on, mutta yhteistyön pitää toimia, Juuso kertoo.

– Siitä tykkään kovasti, että juuri vaihtelua löytyy. Omat haasteet tulevat aina myös siitä, kun lähdetään pikitieltä pois. Voisi sanoa, että se on jopa tämän jutun suola, että miten saa haasteet ratkottua. On pakko suunnitella ja miettiä, koska jokainen päivä on varsinkin kevät- ja syksyaikaan vähän erilainen. Pitää yrittää mukautua.